x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificările Codului penal au fost adoptate pe articole de Camera Deputaţilor

Modificările Codului penal au fost adoptate pe articole de Camera Deputaţilor

04 Iul 2018   •   12:38
Modificările Codului penal au fost adoptate pe articole de Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri pe articole modificările codului Codul penal, votul final având loc tot astăzi. 

Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. 

În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. 

Deputatul UDMR Marton Arpad a dorit reintroducerea articolului 298 referitor la neglijenţa în serviciu, care fusese eliminat anterior dezbaterii Codului penal de către Senat. Comisia a respins însă amendamentul privind eliminarea abrogării acestui articol. 

Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: modificarile codului penal