x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în televiziune: A murit cunoscutul jurnalist Victor Ionescu, cel care a transmis Revoluția în direct

Doliu în televiziune: A murit cunoscutul jurnalist Victor Ionescu, cel care a transmis Revoluția în direct

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   22:18
Doliu în televiziune: A murit cunoscutul jurnalist Victor Ionescu, cel care a transmis Revoluția în direct
Sursa foto: Stirile TVR Online/ youtube.com

Istoric și analist politic, Victor Ionescu a lucrat decenii la rând la televiziunea publică și a realizat emisiuni de actualitate internațională.

„Fostul nostru coleg, Victor Ionescu, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de politică externă, a decedat. Avea 74 de ani.

Istoric și analist politic, Victor Ionescu a lucrat decenii la rând la televiziunea publică și a realizat emisiuni de actualitate internațională.De asemenea, a format tineri jurnaliști în domeniul afacerilor externe.

Dumnezeu să-l odihnească!”, transmite TVR.

Potrivit postului public de televiziune, în 1972, Victor Ionescu, proaspăt absolvent al Facultăţii de istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, se pregătea să intre în cercetare. Destinul avea însă alte planuri pentru el. Victor Ionescu, unul dintre cei mai longevivi gazetari de televiziune, avea să susţină concursul de intrare în echipa ştirilor externe cu unul dintre cei mai exigenţi profesionişti din presa vremii: Eugen Preda. După 1990, urma să devină, la rândul său, mentor al unei întregi generaţii de ştirişti, care-i datorează şi astăzi începuturile solide ale meseriei.

Victor Ionescu s-a remarcat în timpul „Revoluției în direct“ 1989, când a transmis din studioul 4 al TVR. El a citit în acele zile un apel pentru apărarea Televiziunii Libere Române şi a Radioului Public. S-au mai aflat în acele zile de decembrie 1989 în studioul TVR și alte nume cunoscute din presă, precum Teodor Brateș, artiști, precum Ion Caramitru sau Sergiu Nicolaescu, sau politicieni, cel mai cunoscut fiind Ion Iliescu.

„Televiziunea este atacată din toate direcțiile. Facem din nou un apel la dumneavoastră să sprijiniți salvarea acestei instituții vitale pentru mersul înainte al democrației în România“, spunea Victor Ionescu în zilele Revoluției din decembrie 1989.

Jurnalistul de televiziune Victor Ionescu a murit la vârsta de 74 de ani, transmite postul public de televiziune.

Dumnezeu să-l odihnească !

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Victor Ionescu

×