x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, discuție cu Raed Arafat în legătură cu cutremurul produs marți în Gorj

Ciucă, discuție cu Raed Arafat în legătură cu cutremurul produs marți în Gorj

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   16:29
Ciucă, discuție cu Raed Arafat în legătură cu cutremurul produs marți în Gorj
Sursa foto: gov.ro

Nicolae Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs marți, în regiunea Olteniei. Ma nivelul MAI a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs marți, în regiunea Olteniei.

„Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister”, anunță Executivul.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Cel puțin două replici cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov.

(sursa: Mediafax)

×