x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, întrebat la ce va renunța, pensie sau salariu: Este o problemă personală

Ciucă, întrebat la ce va renunța, pensie sau salariu: Este o problemă personală

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   17:30
Ciucă, întrebat la ce va renunța, pensie sau salariu: Este o problemă personală

„Cu certitudine voi renunța la una dintre ele”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat la ce ar renunța dacă se va interzice cumului pensie-salariu, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență privind reducerile bugetare.

”În momentul în care vom avea o astfel de lege aprobată, cu certitudine voi renunța la una dintre ele. Este o problemă personală, pe care o voi decide în momentul în care se va concretiza decizia”, a spus premierul Nicolae Ciucă, întrebat la ce ar renunța dacă se va interzice cumului pensie-salariu, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență privind reducerile bugetare.

Despre înghețarea angajărilor la stat, premierul a afirmat că și anul trecut au avut o măsuri similară, „asigurând cadrul necesar pentru ca ministerele care au avut nevoie să angajeze, prin solicitare punctuală, au analizat și au aprobat angajări pe locurile de muncă esențiale pentru structurile respective”.

Ministerul de Finanțe a elaborat proiectul de ordonanță de urgență pentru reducerile bugetare, care prevede, printre altele, interzicerea achiziției de mașini și mobilă și a cumulului pensie-salariu. De asemenea, apare interdicția de a face parte din două sau mai multe consilii de administrație.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca salariu pensie