x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae şi Elena Ceauşescu vor putea fi deshumaţi

Nicolae şi Elena Ceauşescu vor putea fi deshumaţi

de Vasile Surcel    |    03 Iun 2010   •   00:00

Unul dintre cele mai adânci mistere legate de Revoluţia din Decembrie '89 are şanse foarte mari să fie elucidat într-un viitor apropiat. După ani lungi de procese, Valentin, ultimul fiu supravieţuitor al cuplului prezidenţial Elena şi Nicolae Ceauşescu, împreună cu Mircea Oprean, soţul Zoei a obţinut  actul oficial care le atestă calitatea de proprietari ai mormintelor din Cimitirul Chencea, în care acum două decenii, ni s-a spus că ar fi înmormântaţi foştii conducători supremi ai României socialiste.

Avocatul Haralambie Voicilaş, a declarat pentru Antena 3 că "La ora actuală, cei doi reclamanţi se află în posesia celor două certificate de concesionare".
 În această situaţie, deshumarea soţilor Ceauşescu este doar o chestiune de timp, deoarece nu mai este nevoie ca nici o instanţă de judecată sau minister să-şi dea acordul pentru ca noi să aflăm dacă, întradevăr, rămăşiţele pământeşti ale soţilor Ceauşescu se află la Ghencea.

"Calea cea mai simplă şi prevăzută de lege, este o aprobare administrativă având în vedere că au trecut mai mult de 7 ani de la înhumarea lor" a mai explicat avocatul.

Concret ori Valentin Ceauşescu, ori Mircea Oprean pot face o cerere la Administraţia cimitirelor prin care vor cere deshumarea în vederea reînmormântării. Funcţionarii de aici nu au cum să nu o aprobe pentru că, de la deces, au trecut cu mult mai mult decât cei şapte ani ceruţi de ritualul creştin.

Prin analiza rămăşitelor pământeşti care vor fi aduse la lumină, medicii legişti vor putea spune clar dacă în mormântul situat pe aleea centrală a Cimitirului Ghencea civil sunt, cu adevărat Nicolae şi Elena Ceauşescu.

×
Subiecte în articol: observator