x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan spune că Romsilva nu va defrişa niciun arbore din IOR, decât cu avizul Primăriei Capitalei

Nicuşor Dan spune că Romsilva nu va defrişa niciun arbore din IOR, decât cu avizul Primăriei Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2024   •   22:00
Nicuşor Dan spune că Romsilva nu va defrişa niciun arbore din IOR, decât cu avizul Primăriei Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, că a primit asigurări din partea Romsilva Ilfov că niciun copac din Parcul IOR nu va fi defrişat fără avizul municipalităţii.

Precizările vin după ce presa centrală a relatat că Romsilva - Ocolul Silvic Bucureşti a evaluat copaci în zona retrocedată a Parcului IOR şi a marcat două exemplare ca fiind propuse pentru tăiere.

"Există, într-adevăr, un contract pe care îl avem şi noi, pentru că Poliţia noastră locală s-a dus pe teren şi a solicitat să vadă ce se întâmplă şi i s-a prezentat acest contract. Deci, există un contract între doamna Cocoru - era încă în viaţă - şi Romsilva, Ocolul Bucureşti. Însă am vorbit cu directorul Romsilva Ilfov, care este superiorul Ocolului Bucureşti, care mi-a spus că niciodată nu o să fie defrişat un arbore din Parcul IOR de către Romsilva fără să existe avizul pe care legea îl prevede din partea primarului municipiului Bucureşti", a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

El a subliniat că Primăria Capitalei nu dă avize de defrişare decât pentru copaci uscaţi, cu obligaţia de plantare în compensaţie.

Primarul general a mai menţionat că amenda de 35 de milioane de euro aplicată în cazul porţiunii retrocedate din Parcul IOR a fost contestată de proprietar, iar următorul termen de judecată va fi la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie.

"A fost un prim termen la sfârşit de iunie, la acel termen au fost chestiuni procedurale, şi următorul termen o să fie la sfârşitul lui septembrie sau începutul lui octombrie. Am aflat şi eu din presă că proprietara a murit. O să vedem dacă se termină succesiunea. (...) Noi suntem pârâţi acolo, reclamant este proprietarul. Dacă el nu face toate diligenţele şi procesul se întrerupe, înseamnă că amenda rămâne în vigoare şi că noi trebuie să luăm de la ei 35 de milioane pe care probabil că nu îi au şi atunci o să luăm parcul înapoi", a explicat edilul general. AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan Romsilva arbore ior