Restaurantele urmează să fie redeschise cu o serie de reguli şi restricţii. Astfel, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere, obţinut de Profit.ro.
Pentru început s-a stabilit ca un număr de maximum 6 persoane să ocupe o masă, exceptaţi de la această regulă fiind membrii aceleiași familii.
De asemenea, la intrarea în restaurant se va face un „triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.
Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie însă să primească accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranţă este 15 iulie.