x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nunta mare in Celula de criza

Nunta mare in Celula de criza

de Dan Tomozei    |    19 Sep 2005   •   00:00
Nunta mare in Celula de criza

Personaje-cheie din povestea ziaristilor rapiti in Irak au trait ieri momente de bucurie la nunta lui Sorin Miscoci. Peste 200 de invitati din intreaga tara, familia prezidentiala si, surpriza, frantuzoaica Florence Aubenas, partenera de suferinta in aventura irakiana, au participat ieri, la Sibiu, la eveniment. Marele absent a fost ziaristul Ovidiu Ohanesian.

Corespondenta din Sibiu
Personaje-cheie din povestea ziaristilor rapiti in Irak au trait ieri momente de bucurie la nunta lui Sorin Miscoci. Peste 200 de invitati din intreaga tara, familia prezidentiala si, surpriza, frantuzoaica Florence Aubenas, partenera de suferinta in aventura irakiana, au participat ieri, la Sibiu, la eveniment. Marele absent a fost ziaristul Ovidiu Ohanesian.

Dupa ceremonia religioasa organizata la Catedrala Mitropolitana din Sibiu, coloana formata din zeci de masini a pornit spre Cabana Fantanita Haiducului, unul dintre cele mai selecte localuri din judetul Sibiu.

ALAI CA DE SARBATOARE. Cu 30 de minute inaintea orei programate, zeci de invitati la nunta celor doi tineri se aflau deja in fata Catedralei din Sibiu.

La ora 13:50, dintr-un Mercedes rosu, tinerii miri coboara in fata bisericii, insa ghinion. Mai trebuie sa astepte incheierea unei alte ceremonii. Tot a unei colege care a muncit in urma cu ani de zile in presa locala. Numai bine pentru ca trecatorii sa se adune incat este nevoie de politisti de la circulatie pentru a nu se bloca strada.

DISCRETIE. Aubenas (stanga) a fost foarte retrasa

Pentru toti cei prezenti, prima surpriza a evenimentului a fost sa o zareasca intre invitati, retrasa si mereu alaturi de Marie-Jeanne Ion, pe ziarista franceza Florence Aubenas. Ziarista franceza a evitat sa discute cu presa romaneasca. "Va rog sa nu insistati. Este dorinta ei sa fie aici, alaturi de noi, de Sorin si de Andreea. Insa va rog sa intelegeti dorinta ei de a fi discreta", a declarat Marie-Jeanne.

In timpul slujbei religioase, Florence a privit cu maximum interes gesturile preotilor si la final, cand cei doi miri au zambit larg, cu satisfactie.

CINCI PREOTI. Alaturi de cele doua perechi de nasi, Teodora si Adrian Ivanescu - colegi la Prima TV, si Delia si Marius Dancanet, Andreea si Sorin au pasit in fata Altarului unde ii asteptau nu mai putin de cinci preoti in frunte cu Visarion Rasinareanul, Arhiepiscopul Mitropoliei Ardealului.

Intre preoti, parintele Bacila, preotul paroh in cartierul lui Sorin, a fost si el prezent. In perioada cumplita de detentie in Irak, parintele Bacila a tinut zilnic slujbe pentru ca cei trei romani sa se intoarca teferi acasa.

ZAMBETE. Presedintele Basescu, invitatul numarul 1

"CEL MAI DRAG!". Asa cum a anuntat, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ajuns la nunta lui Sorin Miscoci. Intampinat la intrarea in local, tanara familie Miscoci a ciocnit un pahar de sampanie cu familia prezidentiala. "Sa aveti parte de zile frumoase si sa ajungeti macar la 30 de ani de casatorie, asa cum am eu", a spus presedintele Basescu.

Intrebat ce ii doreste in mod special, presedintele Basescu, a declarat, razand: "Acum, ca s-a casatorit, ii doresc lui Sorin sa ii fie mai usor decat i-a fost in Irak". Declaratia a fost urmata de un ras general care a destins momentul sosirii familiei Basescu.

INVITATII. Intre absentii de "marca" ai evenimentului s-a numarat fara indoiala Ovidiu Ohanesian, reporterul de la Romania Libera care a stat in detentie cu Sorin si Marie-Jeanne in Irak. Altfel, intre zecile de invitati prezenti au fost vazuti fostul director de stiri de la Prima TV, Dan Dumitru, o multime de colegi din redactia de stiri Prima TV, carcotasul Serban Huidu, consilierii prezidentiali Alina si Claudiu Saftoiu. Desi a fost asteptata cu interes de presa in fata localului in care s-a desfasurat nunta, Florence Aubenas nu a mai fost vazuta de participanti decat foarte tarziu, cand presa s-a retras dupa ore bune cand rabdarea a fost pusa la incercare.

BUCURIE


"Traiesc cea mai fericita zi din viata mea, mai ales ca la nunta a venit si presedintele Basescu, asa cum mi-a promis dupa ce m-am intors din Irak"
Sorin Miscoci

MULTUMIRI


"Nu am cuvinte sa exprim bucuria din aceste momente. Ii multumesc presedintelui Basescu pentru onoarea pe care ne-a facut-o"
Andeea Costiuc

URARE


"Acum, ca s-a casatorit, ii doresc lui Sorin sa ii fie mai usor decat i-a fost in Irak"
Traian Basescu

MOTIVE


"Va rog sa nu insistati. Este dorinta lui Florence Aubenas sa fie aici, alaturi de noi, de Sorin si de Andreea. Insa va rog sa intelegeti dorinta ei de a fi discreta"
Marie-Jeanne Ion
×
Subiecte în articol: basescu sorin observator nunta