x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NUŢU CĂMĂTARU / Aproape liber

NUŢU CĂMĂTARU / Aproape liber

de Miruna Pasa Petru    |    20 Dec 2008   •   00:00

Cunoscutul personaj din lumea interlopă Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, se află la un pas de eliberarea condiţionată, în ciuda recomandărilor făcute de penitenciarul în care este deţinut acesta. 



Judecătoria Slobozia a dispus recent această măsură, deşi comisia de eliberări condiţionate din Penitenciarul Slobozia stabilise că Nuţu Cămătaru nu îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a i se acorda acest beneficiu legal. Locul de deţinere recomanda instanţei amânarea discutării eliberării condiţionate până la sfârşitul lui februarie 2009, pe motiv că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. Trebuie menţionat că Nuţu Cămătaru a ajuns la Slobozia în urmă cu o lună, fiind suspectat că ar fi unul din capii revoltei petrecute recent în Penitenciarul Jilava.   

Magistratul ialomiţean a considerat minoră şi sancţionarea lui Nuţu pentru că a încălcat anul acesta regulamentul din închisoare deţinând bani. În schimb, instanţa a luat în calcul cele două recompense primite de Balint pentru colaborarea la revista închisorii şi pentru organizarea unui concurs de tenis cu piciorul în perioada petrecută la Penitenciarul Rahova. Hotărârea nu a produs încă efecte, nefiind definitivă. Ultimul cuvânt în acest dosar îl vor avea magistraţii de la Tribunalul Ialomiţa, deoarece procurorii de la Slobozia au declarat deja recurs.

×
Subiecte în articol: observator