x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă de 4 ani a dispărut la Medgidia.

O fetiţă de 4 ani a dispărut la Medgidia.

de Adriana Oprea-Popescu    |    05 Iun 2011   •   17:37
O fetiţă de 4 ani a dispărut la Medgidia.

Visan Paulina Elena are 4 ani si a disparut in dimineata zilei de vineri, 3 iunie a.c. Fetita e de loc din Raducaneni, judetul Iasi. In urma cu o saptamana, mama ei, Rodica Visan, disperata, spune ea, de bataile sotului, si-a luat fetita si a venit la rudele din Medgidia. Aici, femeia si-a gasit de lucru la o livada, la cules de cirese. Pleca la lucru dis-de-dimineata, iar cea mica ramanea in grija unei matuse care, fiind bolnava de inima, nu putea merge la lucru. Vineri, Rodica Visan a plecat la lucru la 6:30, ca de obicei. Matusa povesteste ca fetita s-a trezit si-a inceput sa planga dupa mama ei. Apoi, femeia zice ca a reusit sa o potoleasca si a incercat sa o adoarma. Numai ca, marturiseste matusa, a adormit ea in locul copilului. Cand s-a trezit, in jurul orelor 8:00, fetita disparuse. Poarta era legata cu un lant insa, fortata, putea permite unui copil subtirel sa se strecoare din curte. Singurul martor al politiei, o fetita de 9 ani care mergea in acea dimineata la scoala, sustine ca ar fi vazut-o pe Paulina stand pe bolovanul de langa poarta si plangand. E greu insa de crezut ca, odata iesita din curte, fetita n-ar fi plecat imediat in cautarea mamei...

Rudele spun ca au cautat-o prin curte si prin cartier si, in aceeasi zi, la orele 14:30, au alertat Politia orasului Medgidia. Din informatiile pe care le avem, sesizarea disparitei a ajuns la IPJ Constanta abia a doua zi de dimineata, si tot atunci cazul a fost si mediatizat.

In acest moment, contrar procedurilor in vigoare, pe umerii politistilor din Medgidia apasa toata responsabilitatea acestui caz. Coordonatorul cautarilor este cms. Daogaru Vasile, seful Politiei din Medgidia, iar de operatiunile de scotocire raspunde cms. sef Ionita Ionel, sef Politia Rurala Medgidia. La cautari participa politia locala, jandarmi si voluntari de la firmele de paza din zona. Politistii nu exclud, in acest moment nicio ipoteza de lucru. Cartierul din care a disparut fetita se afla la marginea orasului si e posibil ca cea mica sa se fi ratacit pe camp. Iar zona este plina de gropi sapate de cautorii de fier vechi. La circa 400 de metri de casa rudelor se afla canalul cu apa insa, ca sa ajunga la el, fetita ar fi trebuit sa traverseze o zona cu lastaris si vegetatie abundenta. Politistii au verificat curtea rudelor, pe cele ale vecinilor, stanele din zona. La aceasta ora, cautarile continua. Sansele ca fetita sa mai gasita in viata, dupa trei zile de la disparitie, sunt extrem de mici.

Ati vazut-o?
Fetita este blonda, tunsa scurt, are ochii caprui si tenul alb. La data disparitiei era imbracata cu un tricou roz, un pulover portocaliu, pantaloni lungi, roz, papuci din plastic de culoare albastra. In jurul gatului fetita avea un sirag de margele multicolore. Cei care au vazut-o sau au informatii ce pot ajuta la gasirea ei sunt rugati sa sune imediat la 112 sau sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie.

Politistii din Medgidia au lipit pe stalpii din oras fotografia fetitei de cinci ani disparute

×