x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă anchetă la Spitalul Târgu-Jiu

O nouă anchetă la Spitalul Târgu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    12 Sep 2011   •   21:00
O nouă anchetă la Spitalul Târgu-Jiu

Barbatul din Targu-Jiu despre care se banuieste ca a fost intepat de o insecta a murit duminica la Spitalul 'Matei Bals' din Bucuresti. El era in coma de aproape doua saptamani, dupa ce medicii din Spitalul de Urgenta Targu-Jiu l-au diagnosticat gresit si i-au prescris un tratament cu algocalmin. In acest moment, la Spitalul din Targu-Jiu se defasoara anchete peste anchete. Nici nu s-a incheiat bine ancheta in cazul mortii tinerei de 17 ani din Slivilesti, venita sa i se scoata amigdalele si care a intrat in soc anafilactic dupa admi­nistrarea unui antibiotic, ca la Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu se ancheteaza un alt caz de malpraxis.

De aceasta data, vizati de ancheta sunt medicii care s-au ocupat de un pacient de 37 de ani, venit la spital cu o pata rosie pe spate. Initial, medicul dermatolog Liliana Constantinescu a considerat ca bolnavul are zona zoster si l-a trimis acasa, prescriindu-i un tratament cu algocalmin.
Barbatul insa a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, iar tensiunea ii scadea treptat. Sotia l-a adus de urgenta la acelasi spital din Targu-Jiu, unde primise diagnosticul gresit, dar, consultat de alti medicii, care au avut curiozitatea sa vada si rezultatele sangelui, au descoperit ca acesta fusese intepat de o insecta veninoasa si ca se afla in soc toxico-septic. Transferat de urgenta la Spitalul 'Matei Bals' din Bucuresti, barbatul s-a aflat intre viata si moarte, fiind in coma pana duminica, cand a decedat.

Imediat ce s-a aflat despre acest caz, Colegiul Medicilor din Gorj si conducerea Spitalului din Targu-Jiu au deschis anchetele. Pe langa acestea, si procurorii vor sa vada acum daca moartea barbatului are vreo legatura cu actul medical si s-au autosesizat.
Necropsia efectuata pacientului va arata si ce fel de insecta l-a intepat pe barbat, iar rezultatul ii va ajuta pe anchetatori in dosarul de malpra­xis. Nici in acest moment nu se stie ce l-a intepat pe barbat.

Intors acasa in sicriu
Sotia barbatului s-a aflat permanent la capataiul sotului sau si spera sa-si revina din coma. 'Este sustinut in viata de aparate', ne-a povestit aceasta in urma cu doua saptamani. Din dorinta de a-si proteja cei doi copii, femeia a rugat jurnalistii sa nu-i dezvaluie identitatea: 'Copiii nostri nu stiu ceea ce i s-a intamplat sotului meu si nu vreau sa afle. Sper sa plec cu el din spital sanatos si sa le spun copiilor ca am fost sa ne facem un control medical', spunea aceasta. Din pacate, sotul sau a decedat, medicii de la Spitalul 'Matei Bals' facand tot posibilul sa-l salveze. Imediat ce barbatul a incetat din viata, sotia acestuia n-a mai putut fi contactata. Probabil, se pregateste sa-si duca acasa sotul, insa in sicriu.

Spitalul din Targu-Jiu se pare ca a devenit blestemat. Ieri, rudele unei batrane aduse la spital au acuzat la randul lor medicii de malpraxis. Ei spun ca femeia a intrat in coma imediat ce a venit la spital si i s-au efectuat transfuzii de sange. Rudele spun ca medicii de aici nici macar nu i-au anuntat. Oamenii s-au revoltat si au facut un adevarat scandal in spital.

×
Subiecte în articol: observator