x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O sută de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Slatina, pentru neplata datoriilor

O sută de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Slatina, pentru neplata datoriilor

de Mediafax    |    21 Noi 2011   •   14:28
O sută de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Slatina, pentru neplata datoriilor

Aproximativ o suta de persoane dintr-un bloc de locuinte sociale din Slatina au fost evacuate in prezenta unui executor judecatoresc, pentru neplata datoriilor la chirie si intretinere, la actiune participand zeci de politisti, jandarmi si forte speciale, precum si un echipaj medical.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Slatina, Mihaela Stana, locatarii blocului G1 din cartierul Progresul al municipiului Slatina au fost actionati in instanta, in urma cu trei ani, si au fost avertizati, in repetate randuri, ca trebuie sa plateasca intretinerea si chiria pentru locuinta sociala.

Suma intregii datorii a celor 20 de familii evacuate, luni, se ridica la 21.000 de lei, la care se adauga penalizarile.

"Au fost evacuate 20 de familii, evacuarea facandu-se ca urmare a unor hotarari judecatoresti definitive si irevocale. Din cauza datoriilor pe care le-au acumulat au fost actionati in instanta si nici pe intreaga perioada a procesului nu au achitat absolut nicio parte din suma, au asteptat sa ramana definitive. La vremea la care au fost actionati in instanta, si procesul a durat trei ani, suma era de 21.000 lei", a declarat Mihaela Stana, purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.

Cele mai multe familii au copii si, cand au aflat ca trebuie sa plece din locuinte, femeile au inceput sa tipe, insa jandarmii si mascatii i-au inconjurat, un echipaj de medici fiind tot timpul in zona pregatit sa intervina in caz de nevoie.

Printre familiile evacuate se numara si familia Burtan, formata din 11 persoane care locuiau intr-o incapere de cativa metri patrati, datoriile lor acumulate la asociatie depasind 1.000 lei.

"Stam 11 suflete in aceasta camaruta, pentru ca nu o putem numi camera de mica ce e. Stam inghesuiti ca vai de lume. Noi am platit pana la un moment dat, cand ni s-a cerut o suma prea mare. Nu este posibil asa ceva! Cum sa stam la noapte in frig? Nu avem unde sa ne ducem!", s-a plans Constanta Burtan.

Potrivit reprezentantilor Primariei Slatina, blocul de locuinte sociale a fost reabilitat de doua ori in ultimii zece ani, ultima data fiind schimbate conductele, fiind zugravita cladirea si fiind puse geamuri termopan.

In cele din urma, cele aproximativ o suta de persoane au fost evacuate din locuinte, fara sa aiba vreo alternativa de locuit in alte parti.

Reprezentantii Primariei spun ca nu mai au ce face in situatia actuala si ca oamenii ar fi trebuit sa-si achite datoriile la timp pentru a evita evacuarea din locuinte.

×