x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oamenii legii, exces de zel

Oamenii legii, exces de zel

de Mara Raducanu    |    18 Noi 2007   •   00:00
Oamenii legii, exces de zel

Prin natura meseriei lor, autorităţile plătite din banii cetăţeanului ar trebui să ne apere de "cele rele". Asta e teoria. Practica "ne omoară".

INCIDENT - Sorin Mărcuş, agresat in faţa Spitalului SRI


Prin natura meseriei lor, autorităţile plătite din banii cetăţeanului ar trebui să ne apere de "cele rele". Asta e teoria. Practica "ne omoară".

Exemplul cel mai concludent s-a consumat zilele trecute la Spitalul "Prof. Doctor Agrippa Ionescu", care aparţine Serviciului Romăn de Informaţii (SRI). Trei subofiţeri care asigurau paza instituţiei medicale au dat cu picioarele in maşina unui cetăţean, l-au bruscat in plină stradă şi l-au ameninţat in fel şi chip pe contribuabil pentru simplul fapt că acesta avusese "tupeul" să oprească maşina pentru căteva minute in faţa spitalului.

POVESTEA. Unul dintre multele cazuri de acest gen care umplu din ce in ce mai mult peisajul realităţilor din Romănia a ajuns la redacţia ziarului nostru. Caz concret: Sorin Mărcuş, un cunoscut om de afaceri. Marţi, in jurul orei 12:00, acesta a plecat să-şi ducă prietena in vizită la un pacient internat la spitalul in cauză. Odată ajuns, şi-a parcat maşina la intrarea din faţa spitalului, aşteptănd revenirea acesteia. Unul dintre subofiţerii de la poartă s-a indreptat spre maşină, cerăndu-i să "plece, deoarece a staţionat neregulamentar". "Pănă să termin schimbul de replici cu acesta, s-a apropiat un al doilea care mi-a repetat acelaşi lucru. Pănă să mă dezmeticesc bine a apărut un al treilea, imbrăcat civil, care a inceput să lovească cu picioarele şi cu pumnii in maşină. Tot ce am reuşit să fac a fost să scot telefonul mobil şi să fac poze. Conflictul, dacă a existat vreunul, putea foarte uşor rezolvat pe cale amiabilă", ne-a declarat Sorin. In urma incidentului, omul de afaceri susţine că i-a fost indoită portiera, depunănd plăngere la Secţia 2. Toate solicitările noastre in a obţine un punct de vedere de la biroul de presă al SRI-ului au rămas fără nici un rezultat.

mara.raducanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator