x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Ne-am apucat să adunăm câinii de pe stradă. După noua lege abandonul se va pedepsi sever

Oprescu: Ne-am apucat să adunăm câinii de pe stradă. După noua lege abandonul se va pedepsi sever

11 Sep 2013   •   14:00
Oprescu: Ne-am apucat să adunăm câinii de pe stradă. După noua lege abandonul se va pedepsi sever

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că municipalitatea va acţiona pentru adunarea câinilor comunitari de pe stradă şi a transmis iubitorilor de animale că nu vor urma campanii pentru uciderea acestora.

"Referendumul a devenit inutil şi nu îşi mai are sensul în acest moment. Noi sperăm ca legea să fie promulgată cât mai repede, dar nu înseamnă că nu facem nimic, ne-am apucat să adunăm câinii de pe stradă. Nu se întâmplă nimic, ca să liniştesc şi iubitorii de animale, să nu creadă că ne repezim în ei şi... înainte de lege, de promulgare. Îi strângem de pe străzi", a afirmat Oprescu, la finalul şedinţei CGMB în care referendumul local privind câinii comunitari a fost anulat.

Edilul şef a spus că primarii nu au avut o lege pe baza căreia să acţioneze operativ pentru strângerea câinilor maidanezi.

"După noua lege abandonul se va pedepsi sever şi municipalitatea îşi va face o structură pentru monitorizarea acestor nereguli. Importantă este identificarea, sterilizarea şi respectarea legii după 14 zile", a spus Oprescu.

×