x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paleologu se înţelegea mai bine cu SRI decât cu direcţiile de cultură

Paleologu se înţelegea mai bine cu SRI decât cu direcţiile de cultură

de Mediafax    |    18 Noi 2011   •   18:30
Paleologu se înţelegea mai bine cu SRI decât cu direcţiile de cultură

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu sustine ca SRI ar trebui sa aiba "un rol institutionalizat" in ceea ce priveste apararea patrimoniului, povestind ca, in perioada cand era ministru, primea "adesea informatii mai ample si mai utile de la SRI decat de la directiile pentru cultura".

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a declarat ca in teritoriu exista directii pentru cultura "care, practic, sunt inexistente".

"In teritoriu, lucrurile stau foarte prost. Sunt judete care au o directie ce se ocupa de patrimoniu, competenta si bine dotata, sub raportul resurselor umane, dar sunt si directii care, practic, sunt inexistente. Eu am spus, pe vremea cand eram ministru, ca primesc adesea informatii mai ample si mai utile de la SRI decat de la directiile pentru cultura", a spus Paleologu.

El a adaugat ca, in opinia sa, SRI ar trebui sa aiba "un rol institutionalizat" in ceea ce priveste apararea patrimoniului.

"Aici as vedea chiar un rol institutionalizat al SRI in ce priveste apararea patrimoniului. SRI are specialisti foarte buni in domeniul patrimoniului, pentru ca sunt mai bine platiti decat la Ministerul Culturii si in mod constant primeam informatii foarte complete de la SRI in privinta deteriorarilor de patrimoniu. Ceea ce mi-as fi dorit - ca aceste informatii sa nu fie accesibile numai ministrului, secretarului de stat si secretarului general, eventual sefului de cabinet, ci unui grup de oameni mai mare, pentru a putea actiona mai eficient pentru apararea patrimoniului, mai jos. Premierul sigur ca le poate primi. Dar ar fi bine ca aceste informatii sa fie accesibile unui numar mai mare de oameni, care au putere de decizie in domeniul patrimoniului", a declarat el.

×