x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patronul Blue Air şi Romstrade, Nelu Iordache - reţinut pentru 24 de ore

Patronul Blue Air şi Romstrade, Nelu Iordache - reţinut pentru 24 de ore

01 Dec 2012   •   20:44
Patronul Blue Air şi Romstrade, Nelu Iordache - reţinut pentru 24 de ore

Procurorii DNA au dispus sâmbătă reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Nelu Iordache, patronul Romstrade şi Blue Air.

Iordache este acuzat că şi-a finanţat compania de transport aerian cu bani primiţi pentru construirea unui tronson din autostrada Nădlac-Arad.

"În calitate de administrator al firmei SC ROMSTRADE SRL, (Iordache n.n.) a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația sumei de 25.000.000 lei, bani încasați în vederea proiectării și execuției lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene" - au comunicat procurorii anticorupţie. "Cea mai mare parte, și anume 9.580.000 lei din suma destinată pentru construcția autostrăzii, a fost folosită la efectuarea de plăți către o companie de transport aerian controlată de învinuit, plăți făcute în baza unor contracte ce nu au legătură cu derularea contractului pentru autostradă. O altă parte din bani, și anume 9.861.000 lei, au fost retrași în numerar cu scopul declarat al achiziției de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare cumpărare", susţin procurorii.

Joi, anchetatorii au făcut percheziţii la Blue Air şi Romstrade.

Iordache va fi adus la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.
 

×