x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL îşi face guvern din umbră. Cătălin Predoiu - propunera de premier

PDL îşi face guvern din umbră. Cătălin Predoiu - propunera de premier

08 Iul 2013   •   14:33
PDL îşi face guvern din umbră. Cătălin Predoiu - propunera de premier

Preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat luni că Biroul Permanent Naţional al partidului a decis să îl nominalizeze pe Cătălin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului, această decizie urmând să fie validată de Colegiul Director, care se va reuni în august - informează Mediafax.

Blaga a spus că propunerile pentru funcţiile de miniştri vor fi făcute de comisiile de specialitate ale partidului. La rândul său, Cătălin Predoiu a precizat că "detaliile tehnice" şi numărul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii.

Întrebat dacă nominalizarea lui Cătălin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu să fie şi candidatul democrat-liberalilor la prezidenţiale, Blaga a răspuns: "Nu are nicio legătură una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Din octombrie va începe acest proces".

Proaspăt intrat în partid, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, la CNC al PDL de sâmbătă, când a şi fost înfiinţată cea de-a cincea funcţie de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.

Cătălin Predoiu a deţinut pentru prima dată portofoliul Justiţiei în Cabinetul Tăriceanu, fiind numit în funcţie la 29 februarie 2008. În 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justiţiei în Guvernul Emil Boc I, el menţinându-se în funcţie în toate Cabinetele conduse de Emil Boc, dar şi în cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

×
Subiecte în articol: catalin predoiu PDL guvern alternativ pdl