x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Brașov, George Scripcaru, reținut de DNA - Motivarea procurorilor (UPDATE)

Primarul din Brașov, George Scripcaru, reținut de DNA - Motivarea procurorilor (UPDATE)

29 Iun 2015   •   20:36
Primarul din Brașov, George Scripcaru, reținut de DNA  - Motivarea procurorilor (UPDATE)
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
UPDATE

Primarul municipiului Braşov George Scripcaru a fost reţinut, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - 4 infracţiuni, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Edilul va fi prezentat marţi la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat luni seară pe site-ul instituţiei, George Scripcaru, în perioada 2010-2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu alte persoane, a acţionat şi a determinat funcţionari din Primăria/ Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC CET SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte/ convenţii cu o firmă, urmărind obţinerea pentru aceasta şi persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani şi bunuri din patrimoniul societăţilor deţinute de municipalitate.

"Ca urmare a înţelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăţi comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deşi societatea nu avea experienţă în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obţinuţi în mod injust au fost utilizaţi, din dispoziţia sa, pentru achiziţionarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziţii să se post-constituie înscrisuri şi ulterior a solicitat Consiliului de Administraţie al SC Tetkron SRL 'să găsească vinovaţi' pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajaţi, deşi cunoştea situaţia reală a acestor operaţiuni financiare. Ulterior, funcţionarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane", susţin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE -
Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost reținut luni seară, după mai multe ore de audieri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, urmând a fi prezentat Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
El este acuzat de abuz în serviciu.

George Scripcaru a fost adus la DNA — Serviciul Teritorial Brașov, la finalul perchezițiilor de la primărie.

Știrea inițială - Procurorii DNA efectuează luni percheziţii la Primăria Braşov, iar în anchetă ar fi implicat edilul George Scripcaru, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, anchetatorii efectuează percheziţii la sediul primăriei, biroul utilizat de George Scripcaru, cel al şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct al Direcţiei Tehnice, precum şi la domiciliul edilului şi sediile mai multor firme, printre care şi la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL.

În dosar ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăţi.


×
Subiecte în articol: perchezitii dna primaria brasov