x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 700 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

Peste 700 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2024   •   23:00
Peste 700 de permise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore

Peste 700 de permise de conducere au fost suspendate, în ultimele 24 de ore, în urma unor abateri ale şoferilor, unele foarte grave, cum ar fi consumul de alcool sau de substanţe interzise, a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat al MAI, în ultime 24 de ore, 738 conducători auto au fost scoşi din trafic prin suspendarea permisului de conducere, întrucât reprezentau un pericol pentru ceilalţi participanţi. 91 de permise au fost reţinute pentru fapte de o gravitate majoră, dintre care 82 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 9 pentru conducere sub influenţa drogurilor sau a altor substanţe interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 304 autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Conform comunicatului, tot în ultimele 24 de ore, efectivele MAI au gestionat 4.749 de evenimente şi 30 de persoane au fost salvate în urma intervenţiilor.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 161 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 160 de fapte penale, fiind depistate 16 persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care s-au luat măsurile legale, iar pentru alte 27 de persoane au fost luate măsuri preventive.

Pentru perturbarea ordinii şi liniştii publice, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, 118.210 de persoane au intrat în ţara noastră, pentru 49 de cetăţeni fiindu-le interzisă intrarea şi altor 18, ieşirea. Au fost depistaţi 64 de migranţi ilegali.

În aceeaşi perioadă de timp, pompierii au intervenit pentru stingerea a 84 pentru de incendii, au acţionat pentru 8 descarcerări şi au salvat 15 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au transportat la spital 15 persoane.

În privinţa cetăţenilor ucraineni, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.466 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Din 18 martie 2022 până în prezent au fost emise 162.966 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 46 fiind acordate în ultimele 24 de ore. Gradul de ocupare a centrelor de cazare ale IGI este de 27,5%.

×
Subiecte în articol: permise conducere reţinute