x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Persoane importante din administraţia Prahova, cercetate de DNA

Persoane importante din administraţia Prahova, cercetate de DNA

de Veronica Micu    |    03 Iul 2008   •   00:00

13:30 • 20 de persoane din Prahova, între care doi foşti prefecţi ai judeţului, doi subprefecţi şi directori de la cadastru şi de la direcţiile agricolă şi silvică, sunt cercetate de DGA şi DNA, pentru că ar fi favorizat un bucureştean să obţină un teren în apropierea Ploieştiului.

20 de persoane din Prahova, între care doi foşti prefecţi ai judeţului, doi subprefecţi şi directori de la cadastru şi de la direcţiile agricolă şi silvică, sunt cercetate de DGA şi DNA, pentru că ar fi favorizat un bucureştean să obţină un teren în apropierea Ploieştiului.


PREJUDICIU. Potrivit unor surse apropiate anchetei, terenul în jurul căruia gravitează ancheta are 250 de hectare şi este situat pe raza comunei Gorgota, din judeţul Prahova. Procurorii anticorupţie au informaţii şi probe care arată faptul că mai multe persoane cu funcţii de conducere din primăria comunei amintite, din Prefectura Prahova, dar şi din alte instituţii din judeţ i-au aprobat bucureşteanului să obţină foloase materiale de pe urma terenului obţinut în baza a cinci testamente false. În total, sunt implicate 20 de persoane. Cinci dintre acestea sunt puse sub urmărire penală, diind acuzate de înşelăciune, fals şi uz de fals, iar pentru alte 15 persoane se fac acte de urmărire penală pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Ofiţerii DGA (Direcţiei Generale Anticorupţie) spun că prejudiciul este de peste 20 de milioane de euro. Ancheta este făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în colaborare cu DGA.

×
Subiecte în articol: observator