x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 120 de reprezentanţi ai administraţiilor locale şi experţi ai companiilor din domeniul smart city se reunesc la Bucureşti

Peste 120 de reprezentanţi ai administraţiilor locale şi experţi ai companiilor din domeniul smart city se reunesc la Bucureşti

11 Mai 2019   •   21:45
Peste 120 de reprezentanţi ai administraţiilor locale şi experţi ai companiilor din domeniul smart city se reunesc la Bucureşti

Cel mai important eveniment din România în domeniul smart city va avea loc pe 16 mai în Capitală, unde dezbaterea "Smart City 2017- 2020", aflată la cea de a VIII-a ediţie, va reuni reprezentanţi ai unor importante primării, dar şi companii care au dezvoltat soluţii inteligente pentru oraşele viitorului. 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, la acest eveniment se discută şi se prezintă soluţii pentru toate verticalele unui oraş, pornind de la mobilitate, trafic, iluminat şi parcări inteligente, continuând cu educaţie, turism şi sănătate, incubatoare de afaceri, până la soluţii inovative care sunt dedicate să uşureze rutina zilnică a oamenilor.

La dezbatere vor participa importanţi reprezentanţi ai unor oraşe care au dezvoltat proiecte în colaborare cu instituţii europene, au beneficiat de consultanţă sau de finanţare şi vor împărtăşi din experienţa proprie. Astfel, companiile care oferă servicii şi produse autorităţilor publice prezente la dezbatere vor afla care sunt proiectele pe care primăriile le au în vedere în acest an. 

"De aceea, evenimentul reprezintă o importantă platformă de comunicare şi relaţionare, o bază de la care se pot dezvolta proiecte comune şi parteneriate viitoare", afirmă organizatorii.

Astfel, şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai unor oraşe precum: Iaşi, Alba Iulia, Oradea, Timişoara, Reşiţa, Slobozia, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Măgurele, dar şi ai consiliilor judeţene din Ilfov, Alba şi Călăraşi. Cu cele mai noi soluţii vor veni companiile: Orange, Signify, Certsign, Electrogrup, Urban Scope, Polyfazer, Intrarom, Urban Scop, Ingenious, Expertissa, E-twow, Regista, Dositracker şi multe altele. 

O secţiune specială de prezentare este alocată firmelor de tip start-up care inovează. De asemenea, pentru a detalia cât mai bine soluţiile pe care companiile le pot oferi primăriilor, va exista şi un spaţiu de expoziţie. Evenimentul continuă a doua zi cu discuţii bilaterale care urmează prezentărilor realizate în prima zi.

Organizatorul dezbaterii este agenţia de relaţii publice şi managementul evenimentelor Concord Communication, cu sprijinul Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri şi al publicaţiei GoodNews.

''Dezbaterea începută în 2016 deja are rezultate semnificative, accelerând adoptarea soluţiilor smart city şi aducând beneficii românilor. Avem oraşe campion pe care dorim să le promovăm şi avem companii inteligente cu tehnologii de vârf care, aplicate, dau un impuls semnificativ şi dezvoltării economice. Autorităţile locale ajută România să devină mai dezvoltată şi mai inteligentă', a declarat moderatorul evenimentului, Marius Bostan, iniţiatorul programului pilot smart city de la Alba Iulia şi fost ministru al Comunicaţiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Smart City bucuresti