x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 9.500 de jandarmi vor fi prezenți în stradă de Sărbători

Peste 9.500 de jandarmi vor fi prezenți în stradă de Sărbători

24 Dec 2015   •   11:54
Peste 9.500 de jandarmi vor fi prezenți în stradă de Sărbători

 Peste 9.500 de jandarmi vor fi prezenţi în stradă, de sărbători, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte publică în zonele şi pe arterele intens circulate, în cele unde se organizează evenimente cultural-artistice, în cele comerciale şi în mijloacele de transport în comun.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române remis joi AGERPRES, în conformitate cu prevederile planului de măsuri "Sărbători de iarnă în siguranţă", în această perioadă Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, jandarmii fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru evitarea unor accidente provocate de folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, Jandarmeria le recomandă părinţilor supravegherea sporită a copiilor, iar amatorilor de drumeţii montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu.

De asemenea, în caz de accident, cei în cauză sunt sfătuiţi să anunţe Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, specificând datele de identificare, ce s-a întâmplat şi câte persoane au nevoie de ajutor.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: jandarmi jandarmeria română jandarm