x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petrecere - Magia bobului de grau

Petrecere - Magia bobului de grau

de Mara Raducanu    |    Anna Borca    |    10 Sep 2006   •   00:00
Petrecere - Magia bobului de grau

Pentru doua zile de sambata pana astazi, Parcul National din Capitala s-a transformat intr-un adevarat quot;"sat al painiiquot;".

Tarani autentici imbracati in straie de sarbatoare, cuptoare de paine si teste, mesteri populari din aproape toate zonele etnofolclorice ale tarii, paine traditionala, muzica de fanfara, horea#128;#166;

Aceasta este pe scurt atmosfera din Parcul National, acolo unde se desfasoara Festivalul quot;"Targul de Painequot;", organizat de Primaria Sectorului 2 prin Centrul Cultural quot;"Mihai Eminescuquot;", eveniment aflat la cea de-a patra editie.

TRADITIE. Veniti tocmai din Maramures, Republica Moldova, Gorj, Bihor, Alba, Teleorman si Basarabia, expozantii au incercat sa aduca cu ei o particica din traditiile zonei de care apartin. Unul dintre cele mai cautate si mai gustate preparate a fost cel al hunedorenilor, din Poiana Rachiteni. quot;"Placintele padurenestiquot;", preparate dintr-un aluat dospit si umplute cu branza dulce de vaci, au facut pur si simplu furori.

Prezent la eveniment, primarul Neculai Ontanu a poposit cateva minute in tabara hunedorenilor, a gustat din placinta si s-a prins in hora alaturi de acestia.

quot;"Drumul painii este, daca vreti, un moment de intoarcere simbolica la vatra satului cu traditiile si obiceiurile eiquot;", ne-a marturisit domnul Vlad Bogzianu, unul dintre organizatorii festivalului. Anna Borca, Mara Raducanu
×
Subiecte în articol: observator