Pentru doua zile de sambata pana astazi, Parcul National din Capitala s-a transformat intr-un adevarat quot;"sat al painiiquot;".
Tarani autentici imbracati in straie de sarbatoare, cuptoare de paine si teste, mesteri populari din aproape toate zonele etnofolclorice ale tarii, paine traditionala, muzica de fanfara, horea#128;#166; Aceasta este pe scurt atmosfera din Parcul National, acolo unde se desfasoara Festivalul quot;"Targul de Painequot;", organizat de Primaria Sectorului 2 prin Centrul Cultural quot;"Mihai Eminescuquot;", eveniment aflat la cea de-a patra editie. TRADITIE. Veniti tocmai din Maramures, Republica Moldova, Gorj, Bihor, Alba, Teleorman si Basarabia, expozantii au incercat sa aduca cu ei o particica din traditiile zonei de care apartin. Unul dintre cele mai cautate si mai gustate preparate a fost cel al hunedorenilor, din Poiana Rachiteni. quot;"Placintele padurenestiquot;", preparate dintr-un aluat dospit si umplute cu branza dulce de vaci, au facut pur si simplu furori. Prezent la eveniment, primarul Neculai Ontanu a poposit cateva minute in tabara hunedorenilor, a gustat din placinta si s-a prins in hora alaturi de acestia.Citește pe Antena3.ro