x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pilotul și copilotul elicopterului prăbușit în Dobrogea au absolvit Colegiul Militar din Alba Iulia

Pilotul și copilotul elicopterului prăbușit în Dobrogea au absolvit Colegiul Militar din Alba Iulia

03 Mar 2022   •   11:22
Pilotul și copilotul elicopterului prăbușit în Dobrogea au absolvit Colegiul Militar din Alba Iulia
Sursa foto: MAPN

Pilotul şi copilotul elicopterului IAR 330-Puma, prăbuşit în zona Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, erau absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia.

Aici fost organizată o ceremonie militară şi religioasă de comemorare pentru cei 8 militari decedați în accident.

"Suntem profund îndureraţi de vestea că doi dintre absolvenţii noştri şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma.
Locotenent-comandor Florin Bogdan, pilot, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia în anul 1999. . Locotenent Sorin Pătraşcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, a absolvit colegiul nostru în anul 2013 (...) Alături de absolvenţii noştri şi-au pierdut viaţa şi ceilalţi trei membri ai echipajului, dar şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române", transmite Colegiul din Alba Iulia, pe Facebook.


 

Seara trecută, un avion MiG-21 LanceR , aparținând Bazei 86 Aeriene, s-a prăbușit în timpul unei misiuni de patrulare deasupra Dobrogei. Și elicopterul trimis în căutarea avionului a căzut în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la 11 kilometri de aerodrom. Toate persoanele de la bordul celor două aparate de zbor au decedat. 

 

×
Subiecte în articol: accident dobrogea