x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oamenii de știință încearcă să afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

Oamenii de știință încearcă să afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   07:20
Oamenii de știință încearcă să afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

Oamenii de știință încearcă să afle ce a provocat moartea a mii de pinguini din America de Sud și Antarctica. Deși în zonă există focare de gripă aviară, testele făcute pe pinguini nu au fost concludente. Probele au fost trimise la mai multe laboratoare din diferite țări.

Cercetătorii îmbrăcați în costume de protecție au colectat mostre din zonele unde a fost detectat virusul gripei aviare H5N1.În timpul unei expediii, care a avut loc luna trecută, au fost găsiți cel puțin 532 de pinguini morți, potrivit Reuters. Totuși, se estimează că alți mii de pinguini au murit, potrivit unui comunicat al unei universități din Australia.

Cercetătorii au bănuit că virusul H5N1 a ucis pinguinii, dar testele de teren au fost neconcludente, a transmis universitatea. Probele au fost expediate către laboratoare, iar cercetătorii speră că vor primi răspunsuri în următoarele luni.

Oamenii de știință sunt îngrijorați în special de faptul că gripa H5N1 ar putea decima speciile amenințate de pinguini și alte animale de pe îndepărtatul continent sudic.

Boala s-a răspândit mai agresiv ca niciodată în viața sălbatică și reprezintă un nou pericol pentru speciile amenințate de poluare și schimbările climei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pinguin anchetă