x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Planorul dispărut, căutat de forţe şi mijloace MApN și MAI

Planorul dispărut, căutat de forţe şi mijloace MApN și MAI

07 Aug 2015   •   10:05
Planorul dispărut, căutat de forţe şi mijloace MApN și MAI

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat participarea forţelor şi mijloacelor MApN la acţiunea de căutare-salvare a pilotului planorului dispărut joi.

"În această dimineaţă, în jurul orei 5,30, şase militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung Muscel s-au alăturat echipelor de jandarmi montani şi reprezentanţilor Direcţiei Silvice Argeş care efectuează căutări în zona Fundata - Dragoslavele. Suplimentar, începând cu ora 7,15, la acţiune participă şi trei elicoptere IAR 330 PUMA (două de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii şi unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele având în compunere echipe de căutare-salvare", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de MApN.

Conform sursei citate, solicitarea de sprijin cu forţe şi mijloace MApN a fost făcută de Ministerul Afacerilor Interne.

Un planor aparţinând aerodromului Ghimbav, din judeţul Braşov, este căutat, vineri, de autorităţile prahovene în zona montană Sinaia - Buşteni, după ce aparatul nu s-a mai întors la bază.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, planorul s-a ridicat joi, la ora 12,30, de la Braşov, neavând un plan de zbor care să permită monitorizarea lui. Telefonul mobil al pilotului a fost detectat ultima dată joi, la ora 13,06, în zona Predeal.  

×