x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ciucă anunță că planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny

Premierul Ciucă anunță că planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   14:30
Premierul Ciucă anunță că planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny

Planșeul de la Piața Unirii va fi reparat cu bani din programul Anghel Saligny, a anunțat miercuri prim-ministrul Nicolae Ciucă. Bugetul programului va fi suplimentat, a mai spus premierul.

Investiția va fi realizată „prin programul Anghel Saligny pe care îl vom suplimenta cu suma de 750 de milioane de lei”, a anunțat miercuri, premierul Nicolae Ciucă, înaintea ședinței de Guvern.

Ministrul Dezvoltării a fost întrebat de premier când va începe lucrarea.

„Documentația tehnico-economică este încărcată în SICAP (portalul de achizii publice n.r.) de săptămâna trecută. În funcție de derularea acestei proceduri, anul acesta sau anul viitor poate începe execuția lucrării”, a explicat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Planșeul de la Piața Unirii trebuie să fie refăcut în totalitate, iar Pasajul Unirii trebuie să fie consolidat, au avertizat specialiștii. Planșeul are o lăţime de 32 de metri şi o lungime de 360 de mettri și a fost construit în urmă cu peste 80 de ani.

 

×
Subiecte în articol: planseu piata unirii