x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB: 33 de urgențe tratate și 130 consultații telefonice la Centrul stomatologic pentru copii

PMB: 33 de urgențe tratate și 130 consultații telefonice la Centrul stomatologic pentru copii

03 Mai 2020   •   10:57
PMB: 33 de urgențe tratate și 130 consultații telefonice la Centrul stomatologic pentru copii

În cele cinci zile de funcționare, dentiștii Centrului de Urgențe Stomatologice pentru Copii, deschis la inițiativa Primăriei Capitalei și ASSMB, au tratat 33 de intervenții de urgență și a acordat aproape 130 de consultații telefonice vizând situații care nu reprezentau urgențe stomatologice.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Primăria Municipiului București (PMB), Centrul de urgențe stomatologice pentru copii din complexul Regie a acordat, în doar cinci zile de funcționare, 33 de tratamente de urgență și 130 de consultații telefonice în situația în care acestea nu reprezentau o urgență.

„Începând din 28 aprilie, zilnic, în intervalul orar 8.00 - 20.00, iar în weekend între orele 9.00-16.00, trei echipe formate din câte un medic și un asistent medical sunt la datorie în aceste cabinete, în timp ce o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și al aparținătorilor. Toți medicii și asistenții medicali sunt angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB. Consultațiile au loc numai după ce în prealabil este stabilită o programare, în acest scop fiind disponibil un număr de Call Center dedicat urgențelor stomatologice - 0374887887. Programul Call Center-ului este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 9.00 – 16.00. Apelurile telefonice sunt preluate, de asemenea, de medici stomatologi din rețeaua de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB”, se arată în comunicat.

Potrivit Primăriei Capitalei, după fiecare pacient se sterilizează tot instrumentarul folosit cu patru autoclave moderne, se schimbă echipamentul de protecție al personalului medical, se igienizează și dezinfectează întreg cabinetul, inclusiv cu ajutorul nebulizatorului, tocmai pentru a respecta toate protocoalele necesare pentru evitarea contaminării cu noul virus COVID-19.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, susține integral cheltuielile necesare funcționării acestui centru de urgențe stomatologice, iar toate tratamentele sunt gratuite.

(sursa: Mediafax)

×