x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poeşedintele Spanghero acuză guvernul francez

Poeşedintele Spanghero acuză guvernul francez

15 Feb 2013   •   11:22
Poeşedintele Spanghero acuză guvernul francez
Preşedintele grupului francez de procesare a cărnii Spaghero a declarat vineri că guvernul de la Paris s-a grăbit în a acuza compania că a vândut cu bună ştiinţă carne de cal etichetată ca fiind de vită, adăugând că va dovedi nevinovăţia firmei sale, relatează Reuters.
Ministrul francez pentru protecţia consumatorilor Benoit Hamon a dezvăluit joi detaliile unei investigaţii care a stabilit că grupul Spanghero este cel mai probabil principalul vinovat în scandalul cărnii de cal care i-a revoltat pe consumatorii din Europa şi în cadrul căruia au fost implicaţi comercianţi şi abatoare din Cipru până în România.

"Nu ştiu cine se află în spatele acestui lucru, însă pot să vă spun că nu noi. Sunt uluit", a declarat şeful Spanghero, Barthelemy Aguerre, pentru postul de radio Europe 1. "Cred că vom dovedi nevinovăţia noastră şi pe cea a asociatului meu. Cred că guvernul s-a grăbit", a spus el.

Ancheta franceză asupra cărnii de cal care a ajuns în produse semipreparate vândute în Europa a arătat că firma Spanghero a etichetat carne ca fiind de vită când ştia că ceea ce procesează ar fi putut fi carne de cal, a precizat Hamon.AGERPRES
 

×
Subiecte în articol: carne de cal spanghero