x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia caută maşinile “închiriate” de Condescu

Poliţia caută maşinile “închiriate” de Condescu

de Gabriela Mladin    |    11 Mar 2014   •   17:06
Poliţia caută maşinile “închiriate” de Condescu

E anchetă mare la Clubul Pandurii Târgu-Jiu, după ce patru maşini care aparţin echipei au dispărut din parcul auto! Finanţatorul principal al echipei, Complexul Energetic Oltenia, a depus plângere la poliţie pentru a găsi autoturismele. Poliţiştii încearcă acum să dea de urma lor, iar ieri de la sediul Clubului au fost ridicate mai multe documente.

După ce Marin Condescu a fost demis din fruntea echipei Pandurii Târgu-Jiu, la club au început să apară neregulile. “Treaba este destul de încurcată. În proprietatea Clubului Pandurii se află 42 de autoturisme, unele sunt date la jucători, alte sunt închiriate la diverse persoane din afara Clubului. Problema este că aceste închirieri s-au făcut fără acordul AGA, fostul preşedinte al echipei a fost cel care a dispus. După ce am văzut contractele am constatat şi că acestea prezintă mai multe nereguli, fie nu sunt semnate, fie nu au ştampilă sau nu sunt completate la anumite rubrici. Nu ştim ce legătură are echipa de fotbal cu organizaţiile sindicale, de ce a fost nevoie să se închirieze aceste maşini altor persoane?”, a explicat Mihai Prunariu, actualul preşedinte al Clubului Pandurii Târgu-Jiu.

Clubul a dat spre închiriere maşini
În afara faptului că cei de la Club nu putea să închirieze maşinile, acum a mai apărut o problemă. Cei care le deţin nu vor să le restituie. “Pe mine m-au rugat cei de la Pandurii să închiriez cele două Loganuri. Ele sunt la sindicatul meu, am contract de închiriere şi pe una dintre maşini vom deveni proprietari, că aşa scrie în contract. De ce să le dau înapoi, plătesc 1.500 de le pe lună pentru ele. Cei de la Club mi-au spus că nu au ce face cu ele şi ei s-au rugat de mine să le închiriez”, a explicat Marin Golea, sindicatul Energia Rovinari.
În acelaşi timp, Clubul închiria de la Berbecel alte maşini

Afacerea se vede de la o poştă că are iz penal. Şi asta pentru că, în aceeaşi perioadă în care Marin Condescu închiria maşinile Clubului la organizaţiile sindicale, Clubul lua spre închiriere alte maşini. Adică, deşi deţinea un parc auto cu 42 de maşini, iar pe unele le-a închiriat altora, Condescu, în calitate de preşedinte la Pandurii a dispus ca alte maşini să fie închiriate de Club. Afacerea abia acum se vede, pentru că cele trei Mercedes-uri ML pe care Pandurii le-a închiriat, contra sumei de 45.000 de lei pe lună, avea să-i aducă în conturi mulţi bani Mădălinei Berbecel, partenera de afaceri a lui Marin Condescu. Iar ca treaba să fie făcută până la capăt firma lui Berbecel achiziţionase în leasing autoturismele. Pentru ele, partenera lui Condescu plătea unei firme din Bucureşti până în 10.000 de lei ratele lunare, dar încasa de la Pandurii de 4 ori mai mult, respectiv 45.000 de lei pe lună. Una peste alta, Mădălina Berbecel a rămas proprietara maşinilor cu ratele plătite de Pandurii şi, în plus cu câte 35.000 de lei în cont.

Poliţia caută maşinile
Cei de la Complexul Energetic Oltenia, finanţatorii principali ai echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu susţin că aceste autorutisme care lipsei din parcul auto al Clubului, respectiv un Volkswagen Touareg, două Loganuri şi o autoutilitară, nu au ce căuta în posesia altor persoane şi a cerut poliţiei să le găsească. “Am depus o plângere la IJP Gorj prin care am solicitat să ne ajute să intrăm în posesia acestor maşini”, a declarat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Oltenia.
Inspectoratul de Poliţie Gorj a confirmat faptul că în prezent se desfăşoară o anchetă, după ce compania a depus o plângere în acest sens. De altfel, poliţiştii au şi ridicat, ieri, mai multe documente ale maşinilor de la Clubul Pandurii.

×