x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi tineri de 23 și 24 de ani, reținuți în dosarul pistolului furat din Voluntari

Doi tineri de 23 și 24 de ani, reținuți în dosarul pistolului furat din Voluntari

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   20:30
Doi tineri de 23 și 24 de ani, reținuți în dosarul pistolului furat din Voluntari
Sursa foto: Politia Romana

UPDATE: Polițiștii au reținut doi bărbați din Popești Leordeni, de 23 și 24 de ani, implicați în dosarul care vizează furtul mai multor bijuterii, unui pistol letal și 24 a de cartușe dintr-o locuință din Voluntari, anunță IPJ Ilfov.

„La data de 18 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost conduse patru persoane, în urma celor șase percheziții desfășurate. Până în prezent, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de doi bărbați, de 23 și 24 de ani”, transmite IPJ Ilfov.

Coi doi bărbați ar fi implicați în dosarul deschis ca urmare a sesizării unui bărbat, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din locuința situată în orașul Voluntari mai multe bijuterii, un pistol letal și 24 de cartușe.

De asemenea, polițiștii din Ilfov au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui alt bărbat, de 26 de ani, ca urmare a administrării probatoriului în alte două dosare de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirilor infracțiunii de furt calificat.

„În fapt, în cele două dosare penale, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați, la datele de 19 și 24 decembrie 2023, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința persoanelor vătămate, de unde ar fi sustras bijuterii, ceasuri de lux și diverse sume de bani”, se menționbează în finalul comunicatului.

Știre inițială: Patru suspecți în cazul furtului pistolului ofițerului SRI au fost săltați de mascați în această dimineață și duși la audieri. Anchetatorii încearcă să afle unde se află arma sustrasă din locuința din Voluntari și iau în calcul mai multe variante.

Totodată, în această dimineață, anchetatorii au efectuat șase percheziții, însă nu au reușit să găsească arma letală, cele 24 de cartușe și bijuteriile furate din locuința fostului ofițer SRI.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit unor surse, prima ipoteză a anchetatorilor susține că pistolul furat de la fostul ofițer SRI ar fi fost ascuns chiar în apropierea locuinței victimei.

 

×
Subiecte în articol: poliţie arma Ilfov