x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident provocat de un poliţist. Omul legii avea o alcoolemie de 1,6

Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident provocat de un poliţist. Omul legii avea o alcoolemie de 1,6

05 Iul 2013   •   10:44
Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident provocat de un poliţist. Omul legii avea o alcoolemie de 1,6

Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident petrecut joi noapte, în jurul orei 22.30, în comuna mehedinţeană Gruia, după ce maşina condusă de şeful Postului de Poliţie din localitate a intrat pe contrasens şi a lovit un grup de copii, aflat pe trotuar, aproape de bordură.

Potrivit martorilor, un grup de mai mulţi copii se afla pe trotuar, aproape de bordură, când o maşină condusă de Petre Nedelcu, şef al Postului de Poliţie din comuna mehedinţeană Gruia de peste un an, a intrat pe contrasens şi i-a izbit pe copii, patru dintre aceştia, cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani, fiind loviţi în plin.

În urma impactului foarte puternic, un copil în vârstă de 11 ani a murit, iar trei au fost grav răniţi, la ora transmiterii acestei ştiri fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Poliţistul care a accidentat mortal un copil şi a rănit alţi trei avea alcoolemie 1,6 grame în sânge

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, subomisar Nicolae Lohon, a declarat că, în urma recoltării probelor biologice, s-a stabilit că şefului Postului de Poliţie din Gruia avea o alcoolemie în sânge de 1,6 grame per litru.

Lohon a precizat că pe numele poliţistului Petre Nedelcu a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în prezent fiind audiat de procurori. De asemenea, el a spus că  poliţistului i s-a reţinut permisul auto în vederea anulării dreptului de a conduce. În anii 2010, 2011 şi 2012, poliţistul a fost sancţionat pentru neexecutarea sarcinilor de serviciu. Adjunctul inspectorului şef al IPJ Mehedinţi, comisar şef Alexandru Stoica, declara, joi seară, că poliţistul nu a putut fi testat la locul accidentului întrucât a fost agresat de localnici şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice. (Mediafax)

×