x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta, destituit pentru comportament necorespunzător și încălcarea regulilor interne

Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta, destituit pentru comportament necorespunzător și încălcarea regulilor interne

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2024   •   14:30
Poliţistul care i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta, destituit pentru comportament necorespunzător și încălcarea regulilor interne

Ministerul de Interne a anunțat destituirea polițistului Valer Kovacs, cel care i-a împrumutat senatoarei Diana Șoșoacă motocicleta de serviciu și casca de polițist, motivând că acesta a adus jigniri unor categorii profesionale și a exprimat opinii contrare intereselor României. De asemenea, Kovacs a fost acuzat de încălcarea obligației de confidențialitate a datelor dobândite în timpul serviciului, de difuzarea de materiale instigatoare la indisciplină și de lipsă de respect față de colegi și alte persoane.

În luna mai, Kovacs a fost cercetat disciplinar după ce Șoșoacă a postat pe rețelele sociale un clip în care se urca pe o motocicletă a Poliției, purtând o cască de polițist, iar ulterior a apărut într-o fotografie alături de acesta. Poliția Română a demarat verificări privind posibila încălcare a Statutului Polițistului, potrivit Antena 3 CNN.

Conform Raportului de cercetare prealabilă, în perioada iunie 2022 - martie 2024, Kovacs a distribuit în spațiul public, prin conturi de socializare și participări la emisiuni TV, conținut care a jignit categorii profesionale și a exprimat opinii politice, încălcând regulile interne ale instituției.

Kovacs a cerut sprijinul prietenilor săi pentru a trimite mesaje de susținere către Ministerul de Interne și Guvernul României, susținând că nu face politică de nicio culoare, deși mesajele sale de pe rețelele sociale erau similare celor promovate de Diana Șoșoacă.

Destituirea sa a venit după parcurgerea tuturor pașilor procedurali și la propunerea Consiliului de disciplină. Kovacs a fost sancționat în repetate rânduri anterior, fără a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de polițist. El are posibilitatea de a contesta actul administrativ conform prevederilor legale.

×
Subiecte în articol: Diana Șoșoacă Valer Kovacs