x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Unde e Ponta? Vicepremierul Dragnea: Nu ştiu, a plecat, nu trebuie să-mi spună mie

Unde e Ponta? Vicepremierul Dragnea: Nu ştiu, a plecat, nu trebuie să-mi spună mie

de mediafax    |    10 Ian 2014   •   18:28
Unde e Ponta? Vicepremierul Dragnea: Nu ştiu, a plecat, nu trebuie să-mi spună mie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că Victor Ponta a plecat din ţară după şedinţa de Guvern, dar că nu a fost informat unde anume, deoarece nu a discutat cu premierul în ultimele zile.

"Nu am discutat cu domnul Ponta în ultimele zile pentru că domnul Ponta este plecat din ţară. A plecat după şedinţa de Guvern. (...) Nici nu îmi cere mie aprobare şi nu trebuie să-mi spună mie unde merge (...) Nu ştiu, poate fi şi în vizită oficială. Nu mă informează, nu m-a informat", a spus Liviu Dragnea, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor dacă ştie unde se află premierul Victor Ponta în contextul vizitei subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland începe vineri o vizită de două zile la Bucureşti, pentru a discuta cu înalţi responsabili din Guvernul român şi cu membri ai societăţii civile probleme bilaterale şi regionale, între care eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat miercuri seară că vizita delegaţiei SUA la Bucureşti, condusă de subsecretarul de stat Victoria Nuland, este una binevenită şi va constitui o ocazie de a se discuta "eventuale chestiuni care trebuie clarificate".

Titus Corlăţean a declarat că angajamentul României pentru statul de drept, pentru democraţie rămâne unul extrem de solid, la fel ca şi Parteneriatul strategic româno-american.

Referitor la programul vizitei, demnitarul a spus că agenda o face partea americană şi a precizat că are mandat din partea premierului Victor Ponta pentru a putea discuta orice fel de aspect considerat necesar de ambele părţi.

"Este agenda pe care o face partea americană, ştiu că este o întâlnire cu ministrul de Externe, înţeleg că este o întâlnire la Cotroceni. În ceea ce priveşte premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum două zile, atunci când această vizită a fost anunţată. Programul premierului era făcut de multă vreme, aşa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat şi am tot mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care şi partea americană şi partea româna le consideră necesare", a arătat şeful diplomaţiei române.

×