x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Hidroelectrica aş dori să fie listată la Bursa de la Londra ca şi Romgaz

Ponta: Hidroelectrica aş dori să fie listată la Bursa de la Londra ca şi Romgaz

de Agerpres    |    19 Dec 2013   •   13:36
Ponta: Hidroelectrica aş dori să fie listată la Bursa de la Londra ca şi Romgaz

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Sibiu, că şi-ar dori ca Hidroelectrica să ajungă să fie listată la Bursa londoneză aşa cum a fost şi în cazul Romgaz.

"Rezultatele bune din ultimul timp al companiei Hidroelectrica, aşa cum se vede aici, astăzi, cu ocazia inaugurării hidrocentralei Racoviţa, mă determină să-mi doresc ca la anul Hidroelectrica să ajungă să fie listată aşa cum a fost şi Romgaz la bursa de la Londra. (...) Rog pe domnul ministru Niţă (Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie - n.r.) ca, începând din 2014, să gândească o strategie pentru piaţa de energie pentru a acoperi consumul şi al României, şi al Republicii Moldova", a spus Victor Ponta.

Primul-ministru a pornit joi hidroagregatul 1 al hidrocentralei Racoviţa din judeţul Sibiu.

Nodul hidrotehnic Racoviţa este amplasat în aval de oraşul Avrig, pe malul drept al râului Olt. Beneficiarul obiectivului este Hidroelectrica, iar printre constructori se află Energomontaj SA, Hidroconstrucţia şi UCM Reşiţa.

Premierul Victor Ponta a deschis în 12 noiembrie şedinţa Bursei din Londra, în prima zi de listare a societăţii româneşti Romgaz, context în care a subliniat că pentru România este un moment istoric, având în vedere că este prima dată când o companie de stat este listată în cadrul unei asemenea operaţiuni internaţionale.

×
Subiecte în articol: hidroelectrica rombaz bursa de la londra