x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile şefilor din companiile de stat sunt limitate

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile şefilor din companiile de stat sunt limitate

29 Mai 2013   •   14:07
Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care salariile şefilor din companiile de stat sunt limitate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 17:57 - Guvernul a adoptat miercuri Ordonanţa de Urgenţă prin care se plafonează salariile conducerii companiilor de stat, care vor putea fi de cel mult şase ori mai mari faţă de venitul mediu brut dintr-o ramură, a anunţat miercuri ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Un manager de companie de stat nu va putea avea un salariu mai mare decât echivalentul a şase salarii medii pe ramură. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri.

Limitarea va fi operată prin ordonanţă de urgenţă.

Premierul Victor Ponta a precizat că proiectul acestei ordonanţe a fost introdus pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului şi conţine prevederi "inspirate" din legislaţia Poloniei şi agreate de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

"Prin această reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci, este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, de şase ori salariul mediu vă asigur că este deja un salariu foarte bun. Media în general este în jur de o mie euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern.

Înainte de a anunţa această ordonanţă, premierul a făcut referire la salariile directorilor din Nuclearelectrica.

"Am văzut şi eu companii de stat la care punem manageri privaţi. Nu ştiu de ce suntem miniştri şi nu lucrăm la Nuclearelectrica, că cel mai mic venit este de 484.000 lei pe an", a spus Ponta, potrivit Mediafax.


×