x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Portabilitatea numerelor, deocamdată fără taxe

Portabilitatea numerelor, deocamdată fără taxe

de Mihai Manole    |    21 Oct 2008   •   00:00

Orange România nu va percepe, momentan, nici un fel de tarif în calitate de furnizor acceptor din partea utilizatorilor care vor să îşi transfere numărul de telefon în reţeaua Orange.



Cel de-al doilea operator român de telecomunicaţii, în funcţie de numărul de clienţi, Vodafone România, a anunţat deja o ofertă promoţională, valabilă până la sfârşitul acestui an, prin care utilizatorii care aleg serviciile Vodafone de telefonie mobile sau fixa pe bază de abonament îşi vor putea porta gratuit numărul, costurile fiind integral acoperite de operator.

Începând de astăzi, ziua intrării în vigoare a reglementărilor privind portabilitatea, clienţii operatorului pot afla din ce reţea face parte un număr portat prin apel gratuit la *177# sau la *222.

Şi oficialii Cosmote au declarat că de astăzi, pe durata unei perioade promoţionale, compania va suporta costurile de portare pentru utilizatorii care decid să renunţe la serviciile operatorului actual în favoarea celor ale Cosmote.

În timp ce primii doi operatori din piaţă nu consideră că vor avea loc "migrări" semnificative din portofoliile de clienţi, reprezentanţii Cosmote sunt optimişti în privinţa numărului de noi clienţi pe care îi vor câştiga, bazându-se şi pe experienţa similară din Grecia.

Preşedintele ANC, Liviu Nistoran, a estimat că în primii doi de la introducerea portabilităţii numerelor, în România se vor porta aproximativ 20-25% dintre numerele de telefonie mobilă.

Pentru informaţii suplimentare despre noul serviciu de portabilitatea, utilizatorii pot  accesa site-ul www.portabilitate.ro.

×
Subiecte în articol: romania