x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Post de director înfiinţat special pentru şeful UNPR Gorj

Post de director înfiinţat special pentru şeful UNPR Gorj

de Gabriela Mladin    |    04 Oct 2011   •   10:29
Post de director înfiinţat special pentru şeful UNPR Gorj

Marius Vlaicu, presedintele UNPR Gorj a ajuns director de dezvoltare la Complexul Energetic Rovinari, un pot infiintat special in organigrama companiei, fara sa sustina vreun concurs. Nu este singurul membru de partid pe care politica il face director, la celelalte companii energetice din Gorj, respectiv Complexul Energetic Turceni si SNLO urmeaza sa fie numiti director, fara concurs, alti uneperisti.

Marius Vlaicu, seful UNPR Gorj, a ajuns in functia de director de dezvoltare la Complexul Energetic Rovinari, dupa ce intre cele doua partide aflate la guvernare, PD-L si UNPR, ar fi existat o intelegere politica.O recunoaste chiar seful UNPR Gorj, ca la mijloc nu se pune problema de o functie ocupata prin concurs. "Este vorba despre o intelegere la nivel politic si, in privinta mea, vorbim de o promovare. Este o functie nou infiintata, pentru mine este o provocare, ma voi ocupa de comunicarea dintre administratiile locale si companie privind exproprierile. Nu este o functie ocupata prin concurs, deodamdata sunt interimar, nu am dat niciun fel de teste, dar probabil, ca acestea vor exista', a explicat Marius Vlaicu, presedinte UNPR Gorj.

Tot de la seful UNPR Gorj am mai aflat ca si la celelalte entitati energetice din Gorj, respectiv CE Turceni si SNLo, urmeaza ca alti uneperisti sa ocupe functii de directori, evident fara concurs. "In baza acestei intelegeri si alti colegi din UNPR urmeaza sa ocupe posturi de directori la Complexul Energetic Turceni si SNLO', a mai explicat Marius Vlaicu.

Post infiintat cu acordul lui Ariton

Pe de alta parte, la Complexul Energetic Rovinari, conducerea companiei sustine ca angajarea sefului de la UNPR Gorj s-ar fi facut cu acordul Consiliului de Administratie. "Este o noua functie in organigrama, domnul Marius Vlaicu, incepand de astazi (n.r. de luni) ocupa functia de director de Dezvoltare in cadrul Complexului Energetic Rovinari. Modificarea a fost aprobata de Consiliul de Administratie al unitatii', a sustinut Diana Milea, purtatorul de cuvant al Complexul Energetic Rovinari.

La aceste entitati energetice, salariul unui director ajunge la 12.000 de lei pe luna, fara prime si alte bonificatii.

Sindicatele cer anularea posturilor de directori

Sindicatele din Complexul Energetic Rovinari au aflat de aceasta numire de la jurnalisti. Nemultumite au mers ieri (n.r. marti) la ministrul Economiei, Ion Ariton pentru a-i cere explicatii in legatura cu numirea politica a sefului UNPR Gorj, Marius Vlaicu ca director la Complexul Energetic Rovinari. Federatia Nationala Mine Energie sustine ca infiintarea de noi posturi pentru directorii politici in conditiile de disponibilizare a sute de salariati din companiile statului reprezinta un grav abuz al ministrului Economiei.

"Nu e posibil sa anfiintezi noi posturi de conducere, intr-o organigranma, oricum, stufoasa si in conditiile in care anul trecut, Complexul Energetic Rovinari a disponibilizati aproape 300 de angajati si anul acesta se pregateste pentru alte cateva sute', sustine Gheorghe Etagan, secretarul general al Federatiei Nationale Mine Energie.

Ameninta cu proteste!

Astfel, sute de oameni parasesc companiile energetice ca urmare a crizei economice, in timp ce la nivel de directori se creaza noi posturi pentru oamenii din UNPR. Suparati pe o astfel de situatie, sindicalistii s-au urcat in masini si au luat drumul Bucurestiului pentru a-i cere explicatii ministrului Ion Ariton. "Colegii mei din sindicat au mers la Bucuresti pentru a vedea ce explicatii are acesta pentru numire facute, pentru ca din Consiliul de Administratie fac parte si reprezentanti ai Ministerului Economiei', a mai declarat Etagan.

Sindicalistii doresc ca aceste posturi de directori infiintate peste noapte de politicieni sa fie anulate, altfel ameninta ca vor recurge la proteste.

×