x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Cătălin Predoiu sesizează Corpul de Control în cazul șoferului care a ucis doi tineri pe litoral

Ministrul Cătălin Predoiu sesizează Corpul de Control în cazul șoferului care a ucis doi tineri pe litoral

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   18:00
Ministrul Cătălin Predoiu sesizează Corpul de Control în cazul șoferului care a ucis doi tineri pe litoral

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, anunță că a trimis Corpul de Control să ancheteze cazul de la Constanța, în care un tânăr de 19 ani, drogat, a omorât doi turiști în stațiunea 2 Mai.

„Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămnurit complet și întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr asigur că orice neglijență sau vinovăție constatată în timpul anchetei va fi supusă rigorilor legii. În acest scop am dispus, în limita competențelor pe care le am ca ministru al Afacerilor Interne un control complet care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului pentru a crea cadrul juridic profesional și desfășura expertiza necesară pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente”, spune Cătălin Predoiu.

El adaugă că MAI va comunica transparent asupra anchetei.

Predoiu cere combaterea traficului de droguri și condamnarea marilor traficanți de droguri.

Tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de eveniment. În autoturism au fost găsite droguri. Tânărul, care a fost testat doar cu etilotestul, a consumat droguri după ce a plecat de la secția de poliție.

Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de tineri, sâmbătă dimineața, omorând doi dintre ei, era drogat și a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior de polițiști în Vama Veche. Potrivit Poliției Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.

Predoiu cere „front comun” pentru lupta cu drogurile: Arunc în luptă toate forțele MAI

„După zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al instituțiilor și al societății. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

„Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet, inclusiv și mai ales structurile specializate, să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate. Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forțele și instituțiile statului a traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate”, declară, luni, Cătălin Predoiu.

Sancționarea consumatorilor și posesorilor de droguri este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, mai spune Predoiu, „dar dimensiunea esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori și a rețelelor de crimă organizată”.

„Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi în jurul traficului de droguri. Aceasta este o prioritate declarată a ministerului. Tragicul accident de la Vama Veche nu ne decât un argument în plus. (...) Ceea ce se impune acum, cât nu este târziu pentru noi, ca societate, este acțiunea concertată, acțiunea practică, concretă a instituțiilor statului cu lupta cu drogurile, traficul de persoane și crima organizată. (...) Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al tuturor instituțiilor, de la Parlament, până la Justiție, al întregii societăți românești. Voi arunca în această luptă toate forțele cu competențe legale din Ministerul Afacerilor Interne”, adaugă ministrul de Interne.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: predoiu anchetă 2 mai