x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu: M-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL

Predoiu: M-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL

20 Dec 2008   •   00:00

Ministrul nominalizat al Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat că s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, pentru a-şi putea continua proiecte începute la minister în timpul guvernării Tăriceanu."M-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL vineri, pentru a putea continua proiectele începute la venirea mea în Ministerul Justiţiei, în februarie", a spus Predoiu.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei BPC, că PNL nu a primit demisia lui Predoiu şi că liberalii nu au discutata despre excluderea acestuia.

"BPC a discutat despre coordonarea poziţiilor pe care le au reprezentanţii noştri la comisiile parlamentare la audierea miniştrilor şi atitudinea faţă de programul de guvernare. Am discutat un pic şi despre Predoiu, el este în afara PNL. Nu am primit demisia lui Predoiu, nu cred că e atât de important domnul Predoiu. Repet, este în afara partidului şi mai ales în afara oricărei raţiuni de funcţionare a sistemului democratic din România", a susţinut Orban.

El a subliniat că probabil organizaţia din care face parte Cătălin Predoiu va lua deciziile statutare în această privinţă.

Orban a susţinut că prezenţa lui Predoiu pe lista de guvernare "arată câteva lucruri, că această întovărăşire pentru caşcaval nu a fost capabilă să găsească un ministru al Justiţie şi doi faptul că prin nominalizarea unui ministru al Justiţiei care s-a aflat în guvernul liberal se încearcă pregătirea unei încălecări a Justiţiei sub mandatul unui ministrui al Justiţiei care nu are decât competenţa de a iniţia proiecte de lege şi de a fi ordonator de credite".

La rândul său, preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nici el, nici liberalii nu vor accepta gestul lui Predoiu, refuzând însă să dea un răspuns concret la întrebarea privind excluderea lui Predoiu sau primirea demisiei acestuia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania pnl predoiu