x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiera - Doua romance vor lupta in Irak

Premiera - Doua romance vor lupta in Irak

de Ramona Tintea    |    13 Mar 2006   •   00:00
Premiera - Doua romance vor lupta in Irak

Un contingent format din 100 de voluntari de la Batalionul 21 Vanatori de Munte Predeal va pleca in misiune in Irak. Pe cel mai fierbinte front, impotriva celor mai periculosi dusmani ai lumii: fortele insurgente irakiene sprijinite de Al-Qaeda. Pentru prima oara de la intrarea Romaniei in NATO, o intreaga companie este dislocata in Irak: 98 de barbati si doua femei. "Viperele negre" vor asigura protectia complexului de cladiri ale ONU si vor escorta convoaiele in provincia Basrah.

LOGODNICUL O ASTEAPTA. Printre voluntari se numara si doua femei: Raluca Simion si Maria Mazil. Fetele vor actiona la punctele de control trafic din Basrah. Adica vor perchezitiona corporal femeile. Si asta pentru ca legea musulmana nu permite ca femeile sa fie pipaite de barbati. S-au antrenat cot la cot cu colegii lor si sunt pregatite pentru aceasta misiune. Nici una dintre ele nu ar renunta, mai ales ca nici "solda" nu este de neglijat: 80 de dolari pe zi. Raluca Simion are doar 22 de ani si este din Pitesti. Abia a terminat scoala militara de subofiteri si maistri militari. Acum este sergent de artilerie. Este logodita tot cu un militar, de la alta unitate din Predeal. Sase luni, atat dureaza despartirea de cei dragi. El o asteapta. Cand va reveni este hotarat sa o ceara de nevasta.

ANIVERSARE PE FRONT. Maria Mazil are 26 de ani si este necasatorita. Familia ei locuieste in comuna Luresti, din apropierea orasului Campulung Muscel. La 23 martie este ziua ei de nastere. Nu o va sarbatori insa acasa, cu familia. Va fi in misiune la Basrah. "Nu prea avem cum sa petrecem in adevaratul sens al cuvantului acolo, dar o sa vorbesc la telefon cu ai mei, si asta va fi cea mai mare bucurie." Tanara a imbratisat cariera militara in urma cu mai multi ani. Nu-i pare insa rau nici un moment. Maria Mazil este maistru militar clasa a V-a la artilerie si rachete. Femeia a visat de mica sa imbratiseze cariera armelor. Iar visul i s-a implinit. (Ramona Tintea)

×
Subiecte în articol: observator