x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PREMIERĂ MEDICALĂ la Suceava, la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională Suceava

PREMIERĂ MEDICALĂ la Suceava, la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională Suceava

08 Noi 2013   •   09:15
PREMIERĂ MEDICALĂ la Suceava, la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională Suceava

Două intervenții de embolizare de anevrism s-au realizat la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională din cadrul Spitalului de Urgență Suceava, în premieră județeană, dar și pentru regiunea Moldovei, a declarat joi medicul neuro-radiolog intervenționist Mihai Crețeanu.

El a precizat că intervențiile realizate în această săptămână, cu dispozitiv flow-diverter de tip Pipeline, au fost efectuate asupra a două paciente cu vârste de peste 50 de ani, care aveau anevrism de 3,5, respectiv 1,6 centimetri.

Potrivit lui Crețeanu, aceste tipuri de intervenții au fost făcute pentru prima dată la Târgu Mureș, în urmă cu doi ani, iar până în prezent au fost montate șapte astfel de dispozitive la nivel cerebral.

Crețeanu a precizat că intervențiile efectuate la Suceava au decurs foarte bine, fiind realizate împreună cu un coleg din Italia, Rosario Papa, medic radiolog la Universitatea din Messina.

''Cele două intervenții sunt o bucurie pentru mine, ca profesionist în neuro-radiologie intervențională, dar și pentru întreg colectivul Spitalului Județean Suceava, să putem, la nivelul unui centru județean, să facem așa ceva'', a spus Crețeanu, citat de Agerpres.

El a subliniat că autoritățile locale și județene, precum și conducerea Spitalului Județean au înțeles utilitatea unor astfel de intervenții și sprijină Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională.

Potrivit lui Crețeanu, o astfel de intervenție ar costa între 13.000 și 15.000 de euro, dacă nu ar exista un sprijin financiar din partea autorităților și spitalului.

''Cred că și Suceava va deveni un centru de referință pentru terapia neuro-intervențională, iar pentru mine este o satisfacție profesională ca, după șase ani de la începutul rezidențiatului și la un an de la deschiderea centrului la Suceava, să pot să mă mândresc cu astfel de intervenții'', a afirmat medicul sucevean.

×