x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban spune că Guvernul va face stocuri de materiale pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus

Orban spune că Guvernul va face stocuri de materiale pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus

03 Feb 2020   •   15:06
Orban spune că Guvernul va face stocuri de materiale pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de marţi, un act normativ pentru realizarea stocurilor necesare de materiale privind prevenirea în caz de coronavirus.


"Duminică s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. A fost stabilit tot planul de măsuri care vizează prevenirea apariţiei de cazuri de coronavirus. A trebuit să prevedem şi măsuri de izolare în cazul apariţiei de cazuri de coronavirus. Acest plan va fi pus în practică imediat. (...) Discutăm de introducerea carantinei, luarea tuturor măsurilor care se impun în astfel de situaţii. Trebuie să ştiţi că la Rezervele Statului nu am găsit nimic, deşi era o obligaţie legală de a se asigura foarte multe categorii de produse. Vom face achiziţia imediat. Marţi vom adopta un act normativ care să permită realizarea stocurilor necesare pentru toate categoriile de materiale, substanţe, astfel încât să putem să asigurăm prevenirea în primul rând", a declarat Orban, luni, după reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL cu grupurile parlamentare liberale.

El a susţinut că, dacă la nivel european se va considera că interzicerea temporară a solicitanţilor străini care vin din China este corectă, aplicabilă şi conform cu legislaţia europeană, şi România va lua o astfel de măsură. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ludovic orban coronavirus