x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv

Premierul Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv

25 Noi 2021   •   18:09
Premierul Nicolae Ciucă: Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, un mesaj prin care condamnă violența împotriva acestora, precum și comportamentul agresiv și discriminatoriu.

„Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor”, transmise premierul.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, eforturile susținute ale societății civile, împreună cu autoritățile statului, pentru combaterea acestui fenomen al violenței împotriva femeilor, au rezultate și trebuie susținute mai departe.

„Lupta împotriva abuzurilor și agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susținerea proiectelor derulate de organizațiile neguvernamentale și implicarea mai activă a instituțiilor statului. Protejarea drepturilor omului, combaterea violenței și a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovați de acest fenomen sunt responsabilități asumate prin programul de guvernare”, mai spune Ciucă.

Premierul a mai spus că acestea sunt angajamente ale Guvernului, pe care și le asumă încă din prima zi a mandatului de prim-ministru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă