x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei pentru succesele armatei "în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării"

Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei pentru succesele armatei "în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării"

12 Iul 2014   •   16:44
Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei pentru succesele armatei "în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării"
La solicitarea părţii ucrainene, preşedinţii României şi Ucrainei au avut duminică o convorbire telefonică legată de situaţia din ţara vecină. Redăm mai jos comunicatul emis pe această temă de Cotroceni şi publicat de Agerpres:

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, au avut sâmbătă, 12 iulie a.c., o convorbire telefonică la solicitarea părţii Ucrainene.

Domnul preşedinte Petro Poroşenco i-a mulţumit domnului preşedinte Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul şi poporul ucrainean. Totodată, preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, l-a informat pe domnul preşedinte Traian Băsescu despre operaţiunea antiteroristă desfăşurată de trupele ucrainene în regiunile Donetk şi Lugansk şi despre transferul de armament greu şi combatanţi dinspre Federaţia Rusă.

Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, pentru succesele obţinute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării şi a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor şi cetaţenilor ucraineni.

România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare şi combatere a separatismului. România înţelege şi susţine politic lupta armatei şi a poporului ucrainean pentru Integritatea teritoriala a ţării. România este îngrijorată de concentrarea unităţilor militare Ruse la frontiera estică a Ucrainei şi de alimentarea cu armament greu şi combatanţi a
Forţelor separatiste proruse din regiunile Donetk şi Lugansk.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, l-a asigurat pe domnul preşedinte Petro Poroşenco de faptul că România înţelege şi susţine deplin acţiunile legitime ale autorităţilor pentru apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a asigurat pe preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, de faptul că apreciază restabilirea păcii şi securitaţii Ucrainei ca fiind un element de securitate naţională inclusiv pentru România.

La final, domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului preşedinte Petro Poroşenco pentru informarea completă pe care i-a făcut-o premergător Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie a.c.

×