x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primar arestat peste mită de 350.000 de euro

Primar arestat peste mită de 350.000 de euro

de Gabriela Mladin    |    04 Mar 2011   •   12:16

Primarul comunei Fărcăşeşti, din Judeţul Gorj, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Judecătorii Tribunalului Dolj au decis arestarea edilului Constantin Pârvulescu, precizând că lăsarea sa în libertate ar reprezenta un pericol social. Primarul este acuzat că ar fi încasat o mită în valoare de 350.000 de euro.

Iniţial, primarul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA din Craiova sub acuzaţia de luare de mită, abuz în serviciu în formă calificată şi fals în înscrisuri sub formă privată. La câteva ore după reţinere, magistraţii tribunalului Dolj au decis arestarea primarului Constantin Pârvulescu pentru 29 de zile. Edilul este acuzat că în perioada 2000-2008 ar fi încasat o mită, în bani, bunuri şi servicii de 350.000 de euro. Mai exact le-ar fi cerut unor oameni de afaceri, care apoi s-au denunţat anchetatorilor, să-i cumpere două apartamente, o masina, sa-i construiască o brutarie şi să i-o utileze. După ce procurorii au încheput ancheta, primarul a încercat să scape de şpagă, transferând bunurile pe numele rudelor.

În schimbul mitei, primarul se obliga să le atribuie contracte din banii primariei pentru diverse lucrari. Până în prezent, cei doi patroni de firmă au încasat lucrari în valoare de peste 1,2 milioane de euro.

Procurorii l-au reţinut pe primar la Craiova, după ce a fost chemat la audieri. În comună nimeni nu aflase că edilul lor a fost reţinut.

×