x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria București modernizează sistemul de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență

Primăria București modernizează sistemul de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență

06 Iul 2022   •   11:40
Primăria București modernizează sistemul de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Primăria a alocat fonduri pentru modernizarea sistemului de alarmare a populației în cazul situațiilor de urgență.

Anunțul a fost făcut miercuri, pe Facebook.

„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență”, scrie în mesajul primarului Capitalei.

Potrivit primarului, sistemul este compus din 300 de sirene și șase centrale de alarmare amplasate în toate sectoarele. Componentele n-au mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani, a mai spus Nicușor Dan. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual, a adăugat edilul șef.

Obiectivul Primăriei este să modernizeze toate cele 300 de sirene și să cumpere 10 centrale de alarmare.

„Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a precizat Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan