x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei vrea să facă un deversor de ape pentru a reduce riscul inundaţiilor în patru cartiere

Primăria Capitalei vrea să facă un deversor de ape pentru a reduce riscul inundaţiilor în patru cartiere

de Agerpres    |    28 Ian 2014   •   18:08
Primăria Capitalei vrea să facă un deversor de ape pentru a reduce riscul inundaţiilor în patru cartiere
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Primăria Capitalei vrea să construiască un deversor pentru ape către râul Dâmboviţa pentru a rezolva problema inundaţiilor frecvente ce afectează cartierele Prelungirea Ferentari, Progresului, Metalurgiei şi Cheile Turzii.

Consilierii municipali vor discuta în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind construirea unui deversor pentru ape mari din colectorul A3 în râul Dâmboviţa.

Expunerea de motive a proiectului relevă că s-au constatat inundaţii frecvente în cartierele Prelungirea Ferentari, Progresului, Metalurgiei şi Cheile Turzii. Un alt motiv este că modernizarea străzilor micşorează timpul de concentrare a apelor pluviale şi duce la punerea sub presiune a canalizării.

Construirea deversorului urmăreşte soluţionarea problemei debitelor mari colectate în perioadele de precipitaţii abundente sau de topire a zăpezii, ce provoacă inundaţii în cele patru cartiere. 

×