x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

14 Aug 2014   •   15:14
Primarul din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ovidiu Nemeş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar, a mai fost deferit justiţiei Ioan Bărbuş, director executiv economic al primăriei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 14 octombrie 2013, Ovidiu Nemeş a încheiat în mod nelegal un contract de asistenţă juridică cu un avocat şi a dispus în aceeaşi zi plata către acesta a sumei de 24.800 lei cu TVA inclus, reprezentând plata unor servicii acordate în favoarea primăriei, respectiv redactarea unei plângeri penale împotriva unei societăţi comerciale.

'Cu toate că suma de bani a fost achitată, în aceiaşi zi, plângerea penală nu a fost redactată, iar în 16 mai 2014 avocatul a denunţat unilateral contractul de asistenţă juridică susţinând că acest contract nu a fost pus în executare, astfel că nu a produs consecinţe juridice, iar împuternicirea avocaţială nu a fost utilizată', susţin procurorii.

În perioada februarie - martie 2014, Ioan Bărbuş a contactat un alt avocat, a purtat discuţii cu acesta, cu privire la încheierea unui contract cu primăria, fără a fi împuternicit în acest sens, semnând în 4 martie, în mod nelegal, un contract de asistenţă juridică şi a efectuat plata a 10.000 lei, reprezentând onorariu pentru redactarea unei cereri de revizuire.

DNA susţine că astfel a fost creat un prejudiciu total în dauna bugetului local al primăriei de 34.800 lei întrucât cele două contracte au fost încheiate cu încălcarea prevederilor legale, în condiţiile în care instituţia are compartiment juridic la care sunt angajaţi consilieri juridici, plătiţi pentru prestarea de servicii juridice.

Sursa citată menţionează că sumele de bani, reprezentând onorarii, plătite cu încălcarea dispoziţiilor legale, au fost restituite primăriei la finalul anchetei penale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureş.

DNA mai precizează că persoanele respective au mai fost trimise în aprilie în judecată într-un dosar separat, pentru infracţiuni similare.

×