x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Sectorului 6 cere introducerea unei taxe care să permită construcția de parcări

Primarul Sectorului 6 cere introducerea unei taxe care să permită construcția de parcări

25 Ian 2021   •   10:26
Primarul Sectorului 6 cere introducerea unei taxe care să permită construcția de parcări
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, cere Consiliului General al Municipiului București să adopte o taxă de parcare să permită construcția de parcări.

„Mulţi cer politici tolerante faţă de maşinile abandonate pe spaţiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spaţiul verde. Pe principiul, "mai întâi să facem parcări". Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este spaţiu. Doar dacă luăm din spaţiul verde, ceea ce nu vrem! Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani şi să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări!", a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai precizat că ceea ce se poate face repede și fără mulți bani este eliberarea spațiului public de mașinile abandonate. De asemenea, edilul a făcut o comparație cu Tokyo și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a cumpăra o mașină.  

„ Apoi, trebuie să avem politici de toleranță zero față de nepăsare/nesimțire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, stradă și in plămânii noștri, atunci plătești! În Tokyo (si in Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim in transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim.”, mai scrie Ciprian Ciucu.

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu sectorul 6 parcari